top of page

Tre entreprenörer...

LILO&Ba Inbjudan.jpg

..Räddat kaffe från en stor hotellkedja och lite kreativitet.

Där har ni Coffeemagic!

Plastberg i haven, växthuseffekt och klimatförändringar. Emilie kände att hon på något sätt ville bidra till att göra skillnad för miljön och snackade ihop sig med sin kompis och kollega Joakim, som hon tillsammans med bildar entreprenörsduon Lilo, och sin sambo Pelle. Via Bygg broar och Foodloopz kom de i kontakt med Clarion Hotel Stockholm som letade efter någon som ville ta vara på deras kaffesump. Idén att göra en naturlig, ekologisk och vegansk skönhetsprodukt, fri från plast, dök upp och projektet startade.

Visste du att det går åt cirka 140 liter vatten för att producera en kopp kaffe och att Sverige är bland de största kaffekonsumenterna i världen? Vi vill ge kaffet ett längre kretslopp. Med Coffeemagic återanvänder vi kaffet och skapar en body scrub som bidrar till mindre matsvinn samtidigt som vi donerar en del av vinsten till Wateraid för att ge fler människor i världen tillgång till rent vatten.


Vi tillverkar småskaligt och efter behov. Vi har inget lager där produkter står i flera månader utan vi tillverkar efter Clarions konferenssäsonger och baserat på förfrågan.Vi gör allt själva, från den här hemsidan, alla illustrationer och alla texter och all marknadsföring till framställning och paketering av själva produkten. När du köper vår produkt betalar du bara för själva produkten och inte för någon extern marknadsavdelning eller reklambyrå.

Vi tror på nudgeing, att knuffa människor till att göra bra val. Genom att ha en kort hållbarhetstid är det större chans att produkten faktiskt används istället för att stå oanvänd på en hylla. Det innebär att vi inte slösar lika mycket på miljön. Eller på kundens pengar. För vem har inte haft ett badrumsskåp fyllt med saker man bara använt någon gång?

 

Självklart kommer produkten i en glasbehållare då vi inte vill bidra till plastbergen i våra hav.

Att använda något annat än naturliga ingredienser, när det faktiskt är möjligt, känns för oss både omodernt och onödigt.

 

Vi vill tacka Bygg broar, Foodloopz, Clarion Hotel Stockholm, Rebecca, Christian och Mia för all hjälp vi fått för att göra detta möjligt!
 

Den 14 maj 2019 lanserade vi vår produkt tillsammans med Clarion på Stockholm Beauty Week i Stockholm.
 

/ Pelle Backlund, Emilie Loman och Joakim Lindström

Coffeemagic Stockholm

#yourlocalbodyscrubsupplier

bottom of page