Vanliga frågor

Frequently asked questions

Varför ska jag undvika vatten och varför behöver jag använda sked?


För att få så lång hållbarhet som möjligt och hålla skrubben fräsch så är det viktigt att inte få i smuts eller vatten i burken. Eftersom det är en helt naturlig produkt utan konserveringsmedel är den inte lika tålig för vatten och smuts som produkter som innehåller konserveringsmedel.
Varför är hållbarhetstiden så kort?


Coffeemagic body scrub är en naturlig produkt utan konserveringsmedel. Eftersom vi inte använder något konserveringsmedel blir hållbarheten kortare än en del andra skönhetsprodukter. Vi tror på nudgeing, att knuffa människor till att göra bra val. Genom att ha en kort hållbarhetstid är det större chans att produkten faktiskt används istället för att stå oanvänd på en hylla. Det innebär också att vi inte slösar lika mycket på miljön. Eller på kundens pengar. För vem har inte haft ett badrumsskåp fyllt med saker man bara använt någon gång?
Blir det smutsigt i duschen och handfatet?


Då Coffeemagic body scrub innehåller olja kan det fastna lite sump i handfat och dusch. Fördelen med det tycker vi är att vi ser vart smutsen är, för många produkter fastnar ju också även fast man inte ser dem. Det är enkelt att skölja bort med varmt vatten eller ta en handduk eller en bit papper för att torka bort.
Hellre lite smuts i en dusch som enkelt går att torka bort än en smutsig natur.
Blir det stopp i avloppet?


Vi frågade Stockholm Vatten och Avfall och enligt dem är det ingen risk att Coffeemagic body scrub orsakar stopp i avloppet om man sköljer ner med lite ljummet vatten.